The original interior of this former school compound is an extended space with a barrel vault-and-beam roof structural system with cross ventilation and natural light in abundance.

The brief for Park + Associates Architects  for this Architect’s office was to create ‘an anti-office’, to celebrate informal space in the corridor, staff office and library.

The social heart of the office is an open dining area where the original vaulted ceiling is accompanied by matt black walls, furniture and accents.

A series of gold textured ceiling coves, rough plastered walls, textured timber flooring and the abstract patterns of the cement tiles enables it to host a variety of functions – reception, guest lounge, casual events and informal meetings.

In the wide corridor area there’s a triple-height foyer containing a meeting room and gallery space.  A black steel staircase connects to the guest lounge above and on the opposite end there’s a metal screen restored and retained from the original location. A series of black arcs between two offsets rows of V-section steel posts accentuate the curvature of the white ceiling. The strategic placement of objects and furniture in foreground, mid-ground and background emphasizes the depth of the room.

 

Archijuice Staff

Archijuice Staff

Commercial & Business Interiors. Our mission is simple: offering you a carefully edited selection of the best Hospitality, Office and Retail design and interiors projects from around the world: this was the idea that led to the creation of the ArchiJuice web portal. We’re mainly interested in bar design, hotel design and restaurant design.